Gamink.lt

Apelsinų kremas

  • Ingredientai

    2/3 pakelio želatinos
    3 kiaušinių
    4 šaukštų cukraus
    250 ml apelsinų sulčių
    sutarkuotos apelsino žievelės

    Puošimui:

    125 ml grietinėlės
    1 pakelio vanilinio cukraus
    6 vyšnių

    Gaminimas

    Želatiną išbrinkinkite drungname vandenyje. Išplakite trynius, cukrų, 2 šaukštus apelsinų sulčių ir apelsino žievelę iki vientisos masės. Želatiną ištirpinkite šlakelyje šiltų apelsinų sulčių. Kai ištirps, supilikte likusias sultis ir sumaišykite su trynių mase. Šiek tiek pamaišykite, kol kremas sutirštės. Galiausiai po truputį maišant supilkite iki standumo išplaktus baltymus. Kremą sukrėskite į stiklines taures, pridenkite ir palaikykite šaldytuve. Prieš patiekiant grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi. Apelsinų kremą papuoškite plakta grietinėle ir vyšniomis.

Gairės: ,

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą