Gamink.lt

Makaronai su mėsos ir grybų padažu

  • Ingredientai
    300 g makaronų
    vandens, druskos
    100 g sūdytų grybų
    100 g lašiniukų
    1 stiklinė virtų arba keptų mėsos atraižų
    1 svogūnas
    1 morka
    1 petražolė arba gabalėlis saliero
    2 šaukštai pomidorų tyrės
    1 šaukštas maltų džiūvėsėlių
    sultinio, petražolių lapelių arba svogūnų laiškų

    Gaminimas

    Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvinti, iškrėsti į dubenį ir viduryje padaryti duobutę. Padažui grybus supjaustyti šiaudeliais, lašiniukus ir prieskonines daržoves — kubeliais ir patroškinti. Baigiant troškinti, įberti džiūvėsėlių, įpilti sultinio, sudėti supjaustytą mėsą, pomidorų tyrę, dar kiek pavirinti, jei reikia, pasūdyti. Padažas turi būti tirštas. Jį supilti į makaronuose padarytą duobutę ir pabarstyti susmulkintais žalumynais. Patiekti su agurkų arba burokėlių salotomis. Skanaus!

Palikti komentarą