Gamink.lt

Balinta žuvienė

  • Ingredientai

    0,5 kg šviežio karpio
    250g lakštinių
    150g prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, porų, salierų)
    žalioji paprika
    pomidoras
    svogūnas
    0,5 stiklinės grietinės
    trynys
    šaukštelis raudonosios paprikos
    laurų lapelis
    žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
    pagal skonį druskos

    Gaminimas

    Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės. Išgriebkite. Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaustykite juostelėmis, svogūną – griežinėliais, prieskonines daržoves – gabaliukais. Į puodą dėkite žuvies galvą, prieskonines daržoves, papriką, svogūną, pomidorą, įmeskite laurų lapelį, įberkite pipirų, užpilkite 700ml vandens ir virkite apie valandą. Sultinį perkoškite, sudėkite virtą žuvį ir virkite dar apie 10 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, užbalinkite grietine, sumaišyta su tryniais. Tiekite su virtais makaronais.

Gairės:

Palikti komentarą