Gamink.lt

Troškinta veršiena su pievagrybiais

  • Ingredientai

    1,5 kg veršienos su kaulu (mentės)
    2 stiklinės mėsos sultinio, gali būti iš kubelių
    Pusė stiklinės grietinės
    500g pievagrybių
    Cukinija (300g)
    3 morkos (200g)
    2 svogūnai (100g)
    2 skiltelės česnako
    3 valgomieji šaukštai miltų
    Pusė stiklinės aliejaus
    Druska
    Pipirai

    Gaminimas

    Mėsą nuplauti, nusausinti ir išimti kaulą. Supjaustyti mažais gabalėliais, pasūdyti ir pavolioti miltuose. Svogūnus ir česnaką sukapoti. Puode įkaitinti aliejų, jame apkepinti mėsą, sudėti svogūnus, česnaką, užpilti sultiniu, pasūdyti, įberti pipirų. Kol mėsa troškinasi supjaustyti morkas griežinėliais, cukinijas- stambiais kubeliais. Patroškinus 30min į mėsą sudėti morkas, baigiant troškinti- cukiniją ir grietinę. Pievagrybius supjaustyti gabaliukais, pakepinti su trupučiu sviesto ar aliejaus, pasūdyti. Veršieną su daržovėmis dėti į lėkštes, užpilti padažu, kuriame troškinosi, ant viršaus sudėti pievagrybius.

Palikti komentarą