Gamink.lt

Ciuricho pjausnys

  • Ingredientai

    600 g veršienos
    50 g sviesto
    Didelis svogūnas
    Šaukštas miltų
    Po 125 ml sultinio ir sauso baltojo vyno
    3 šaukštai grietinėlės
    Druska
    Malti pipirai

    Gaminimas

    Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 0,5 cm pločio juostelėmis. Porcijomis apkepiname svieste ir išimame iš keptuvės. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje likusiame svieste. Mėsą sudedame prie svogūnų, pasūdome, pagardiname pipirais. Suberiame miltus, supilame vyną, sultinį ir užverdame. Nukaičiame. Įmaišome grietinėlę.

    Tinka tiekti su bulvėmis, šviežiomis daržovėmis. Mėgstantieji aštresnio skonio maistą gali šį patiekalą pagardinti kariu, kapariais.

Palikti komentarą