Gamink.lt

Kūčiukai arba prėskučiai, kleckai, sližikai, skrebučiai

  • Ingredientai

    0.5 kg miltų
    Ne pilna stiklinė vandens
    50 g aliejaus
    Žiupsnelis druskos
    20-30 g mielių
    ketvirtis stiklinės aguonų
    100 g cukraus

    Gaminimas

    2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį.

    Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta.Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.

Palikti komentarą

Kiti receptai