Gamink.lt

Pikantiškas žvėrienos guliašas

  • Ingredientai

    700 g stirnienos ar elnienos mentės
    druskos ir pipirų
    4 šaukštai konjako
    1/4 l raudonojo vyno
    1 svogūnas
    40 g kiaulinių taukų
    1/2 šaukštleio šalavijų
    1/2 šaukštelio čiobrelių
    1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
    1/2 l mėsos sultinio
    1 šaukštas miltų
    1/8 l grietinės
    75 g konservuotų voveraičių

    Gaminimas

    Mėsą supjaustyti gabaliukais. Apibarstyti pipirais, užpilti konjaku bei raudonuoju vynu ir palikti 3 valandoms.

    Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepti įkaitintuose taukuose, kol suminkštės. Mėsą nuvarvinti, sudėti į keptuvę su svogūnais ir apkepti. Suberti šalavijus, čiobrelius, maltas saldžiąsias paprikas, supilti marinatą bei sultinį. Troškinti 50 minučių, pasūdyti.

    Į guliašą sukrėsti miltus, sumaišytus su grietine. Virti 10 minučių. Voveraites nukošti ir sudėti į guliašą. Valgį nukelti nuo viryklės ir 5 minutėms palikti, tada pagardinti prieskoniais ir patiekti.

Palikti komentarą