Gamink.lt

Ant grotelių kepta mėsa

  • Ingredientai

    200 g kiaulienos karbonado
    200 g jautienos išpjovos
    200 g maltos kiaulienos
    1 česnako skiltelė
    1/4 lauro lapelio
    2 kadagių uogos
    1 šaukštelis žaliųjų pipirų
    1 šaukštas maltų aitriųjų paprikų
    4 šaukštai aliejaus, druskos
    400 g dešros
    100 g saldžiosios paprikos
    100 g fermentinio sūrio

    Gaminimas

    Mėsą supjaustyti apie 2 cm storio griežinėliais, nupjauti riebalus, griežinėlius negiliai įpjauti. Iš maltos mėsos suformuoti 4 pirštelius.

    Mėsos griežinėlius bei pirštelius įtrinti sugrūsto česnako, prieskonių bei aliejaus mišiniu, perdėti į puodą, uždengti dangčiu ir marinuoti šaldytuve.

    Dešrą negiliai įpjauti, įpjovas prikimšti paprikų bei sūrio gabalėlių, aptepti likusiu marinatu, suvynioti į foliją ir 15 minučių kepti ant grotelių.

    Karbonadus kepti 12 minučių, žlėgtainius – 8 minutes, o pirštelius – 6 minutes. Kai viena pusė gražiai apkeps, mėsą apversti ir apkepti kitą pusę.

Palikti komentarą