Gamink.lt

Ant grotelių kepta menkė su šonine

  • Ingredientai

    800 g menkių filė
    4 šaukšteliai citrinos sulčių
    4 ploni šoninės griežinėliai
    2 šaukšai sviesto
    Petražolės
    1 šaukštelis druskos
    1/2 šauktelio juodųjų pipirų

    Gaminimas

    Žuvų filė supjaustyti į 4 vienodas dalis, nuplauti, nusausinti popierine servetėle, išimti ašakas ir apšlakstyti citrinos sultimis.
    Šoninę pačirškinti keptuvėje. 4 aliuminio folijos lakštus (40×40 cm) ištepti sviestu (iš vidaus) ir apibarstyti kapotomis petražolėmis.

    Menkių gabaliukus dėti ant aliuminio folijos lakštų, apdėti sviesto gabaliukais, apibarstyti druska ir pipirais, uždėti po griežinėlį šoninės ir suvynioti.

    Suvyniotą žuvį kepti įkaitintoje orkaitėje arba ant grotelių. Iškepusią žuvį perdėti į pašildytas lėkštes, užpilti kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis ir patiekti.

Lankytojų komentarai

  1. Frigas 2012 July 29, 08:28

    pyrago, nes aš kaldyu, manydama, kad jis mėgsta pyragus su kopūstais, kai jis mėgsta tik pyragėlius su kopūstais, o be to į pyragą sudėti kopūstai per rūgštūs ir per trumpai troškinti. Nevalgo obuolių

Palikti komentarą