Gamink.lt

Omletas su serbentais ir vanilės kremu

  • Ingredientai

    500 g raudonųjų serbentų
    4 šaukštai cukraus
    8 kiaušiniai
    Žiuspnelis druskos
    3/8 l pieno
    125 g miltų
    50 g krakmolo
    200 g miltinio cukraus
    2 pakeliai vanilinio cukraus
    1/8 l grietinėlės
    3 šaukštai serbentų drebučių
    6 šaukšteliai sviesto

    Gaminimas

    Serbentus perrinkti, nuplauti, apibarstyti cukrumi ir atšaldyti. 125 g miltų sumaišyti su 6 kiaušinių tryniais, druska, įpilti 1/8 l pieno. Išplakti tešlą.

    4 šaukštus pieno išsukti su 2 tryniais ir krakmolu. 8 baltymus išplakti iki standžių putų. Palaipsniui suberti miltinį cukrų. Gerai išplakti.

    Į likusį pieną suberti vanilinį cukrų ir užvirinti. Sukrėsti pieno ir trynių plakinį, gerai išmaišyti ir užvirinti. Sukrėsti 1/4 plaktų baltymų, užvirinti. Kremą atvėsinti. Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į atvėsusį kremą.

    Į tešlą sukrėsti likusias baltymų putas. Įkaitinti sviestą ir iškepti 6 omletus. Omletus pertepti kremu ir serbentų drebučiais. Papuošti ir supjaustyti į 4 dalis.

Palikti komentarą