Gamink.lt

Pikantiškis skrebučiai su kepenėlėmis

  • Ingredientai

    2 kepenų griežinėliai (po 140 g)
    2 šaukšteliai sojų padažo
    2 svogūnai
    1 šaukštas sviesto
    1/8 l raudonojo vyno
    1 šaukštas bruknių uogienės
    4 šaukštai grietinės
    2 riekelės duonos
    1 šaukštas aliejaus
    Žiupsnelis miltų
    2 griežinėliai šoninės
    Druska
    Pipirai
    Petražolės

    Gaminimas

    Išpjauti kepenų plėvs, mėsą apšlakstyti šaukšteliu sojų padažo. Nuluptus svogūnus supjaustyti ir kepti su sviestu, kol pagels. Supilti šaukštelį sojų padažo, raudonąjį vyną, bruknių uogienę ir sudėti grietinę. Paruošti tirštą padažą ir supilti į padažinę.

    Pakepti duonos riekeles. Kepenų riekeles apvolioti miltuose ir iškepti su aliejumi. Kartu apkepti šoninę. Kepenėles, pagardintas druska bei pipirais kartu su šonine dėti į pakaitintą lėkštę.

    Į keptuvėje likusius riebalus supilti padažą. Trumpai pakaitinti ir pagardinti. Ant duonos skrebučių sudėti salotų lapus, kepenų riekeles ir šoninę. Užpilti padažu.

Palikti komentarą