Gamink.lt

Svogūnų plokštainis su šonine

  • Ingredientai

    25 g mielių
    1 šaukštelis cukraus
    1/8 l pieno
    5 kiaušiniai
    4 šaukštai aliejaus
    350 g miltų
    500 g svogūnų
    200 g rūkytos šoninės
    1/4 l grietinės
    4 šaukštai pjaustytų laiškinių česnakų
    4 šaukštai supjaustytų petražolių
    1 šaukštelis druskos
    1 šaukštelis juodųjų pipirų

    Gaminimas

    Iš mielių, cukraus, šilto pieno, 1 kiaušinio, aliejaus ir kelių žiupsnelių miltų užmaišyti skystoką tešlą. Uždengti ir 20 minučių kildinti.

    Nulupti svogūnus ir supjaustyti griežinėliais. Plonus šoninės griežinėlius pakepinti keptuvėje, kol suspirgės. Šoninę išimti, o likusiuose riebaluose kepinti svogūnus. Dažnai maišyti.

    Į tešlą suberti likusius miltus, gerai išminkyti, uždengti drobule ir 20 minučių kildinti. Grietinę sumaišyti su 4 kiaušiniais, smulkiai pjaustytais laiškiniais česnakais ir petražolėmis, pagardinti druska ir pipirais. Kepimo formą ištepti riebalais.

    Tešlą iškočioti ant miltais apibarstytos lentos. Iškočiota tešla iškloti kepimo formą, ant viršaus sukrėsti svogūnus, šoninę, apipilti grietine, išplakta su kiaušiniais ir žalumynais. Plokštainį kepti ant viduriniojo orkaitės įtvaro.

Palikti komentarą