Gamink.lt

Tortas “Pauksciu pienas”

  • 9 kiaušinių baltymai
    0,5 kg cukraus
    9 šaukšteliai želatinos
    1 – 2 stiklinės spanguolių
    1,5 šaukštelis citrinos rūgšties arba 2 citrinų sultys
    0,5 l vandens

    Želatiną užpilti vandeniu ir brinkinti 40 min, įdėjus 250 g cukraus. Baltymus atšaldyti ir išplakti iki standžių putų. Plakant berti po 1 arbatinį šaukštelį visą likusį cukrų. Po to supilti citrinos sultis, spanguoles, atsargiai maišyti ir tada pilti dar šiltą ( tačiau ne karštą ) želatiną. Viską supilti į išteptą sviestu formą ir 3–4 valandas laikyti šaldytuve. Išėmus aplieti šokoladu.
    Šokoladui – 50 g kakavos išmaišyti su 100 g miltinio cukraus, į šį mišinį įpilti 100-150 g karšto tirpyto sviesto.

Į viršųKategorija: Tortai

Palikti komentarą

Kiti receptai