Gamink.lt

Medaus pyragaičiai su migdolų glajumi

  • Ingredientai

    400 g miltų
    25 g mielių
    1/8 l ir 1/2 I pieno
    210 g sviesto
    400 g cukraus, druskos
    2 kiaušiniai ir 4 kiaušinių tryniai
    4 šaukštai medaus
    1/2 l grietinėlės
    200 g kapotų migdolų
    5 šaukšteliai želatinos
    1 vaniles lazdelė
    40 g krakmolo

    Gaminimas

    Iš miltų, mielių, 1/8 l pieno, 60 g sviesto, 60 g cukraus, žiupsnelio druskos ir 2 kiaušinių užminkyti tešlą ir palikti, kad pakiltų. Kai tešla dvigubai pakils, perdėti ant miltais apibarstytos lentelės, iškočioti lakštą ir perkelti jį į riebalais išteptą kepimo skardą.

    150 g sviesto užvirinti su medumi, 200 g cukraus ir 3 šaukštais grietinėlės. Suberti migdolus ir išmaišyti. Tešlos lakštą aptepti drungnu glajumi ir iškepti.

    Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Apie 1/2 I pieno užvirinti su pusiau perpjauta vanilės lazdele, žiupsneliu druskos ir 140 g cukraus. 4 trynius suplakti su krakmolu bei šlakeliu pieno, supilti į verdant] pieną su prieskoniais ir šiek tiek pakaitinti. Dažnai maišyti. Sudėti želatiną ir išmaišyti. Paruoštą kremą palikti šaltai. Retkarčiais pamaišyti.
    Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su stingstančiu kremu. Atvėsus) pyragą perpjauti į 2 dalis, aptepti kremu ir atšaldyti.

    Aštriu peiliu pyragą supjaustyti 4×10 cm dydžio gabaliukais.

    Kepti 35 minutes, 210″C orkaitėje.

Palikti komentarą