Gamink.lt

Tortas “Moka” su sviestiniu kremu

  • Ingredientai

    6 kiaušiniai
    150 g cukraus
    1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
    70 g miltų
    40 g bulvių krakmolo
    1 šaukštelis kepimo miltelių
    250 g minkšto sviesto
    žiupsnelis druskos
    2 šaukštai citrinos sulčių
    3 šaukštai tirpios kavos
    200 g miltinio cukraus
    20 g migdolų drožlių
    16 kavos pupelių

    Gaminimas

    24 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi. Baltymus plakti šluotele arba elektriniu maišikliu, palaipsniui suberti cukrų.

    Atsargiai sudėti 3 trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais. Viską atsargiai išmaišyti ir tešlą supilti į formą. Kepti 35 minutes, 200°C orkaitėje.

    Kol kepa biskvitas, paruošti kremą: sviestą ištrinti su miltiniu cukrumi, 3 tryniais bei kava. Kremą atšaldyti.
    Migdolus paskrudinti keptuvėje. Iškepusį biskvitą perpjauti į 3 papločius. Kiekvieną paplotį pertepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto šonus taip pat aptepti kremu, viršų papuošti migdolais ir kavos pupelėmis.

Palikti komentarą