Gamink.lt

Šokolado tortas

  • Ingredientai

    130 g šokolado
    130 g minkšto sviesto
    80 g miltinio cukraus
    žiupsnelis druskos
    6 kiaušiniai
    110 g cukraus
    130 g miltų
    džiūvėsėlių
    Įdaras ir glajus
    150 g abrikosų džemo
    90 g miltinio cukraus
    120 g karčiojo šokolado

    Gaminimas vampire

    Šokoladą ištirpinti indelyje 60°C vandens vonelėje.

    Iki purumo išsukti sviestą, miltinj cukrų ir druską. Įmušti kiaušinius, supilti tirpintą šokoladą. Baltymus išplakti iki purumo, palaipsniui suberti cukrų. Šią masę atsargiai sumaišyti su šokoladiniu kremu ir miltais.

    24 cm skersmens kepimo formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Į formą supilti tešlą ir kepti 50 minučių, 175°C orkaitėje. Atvėsusį biskvitą perpjauti j tris dalis. Kiekvieną paplotį pertepti pakaitintu džemu ir sudėti vieną ant kito.

    Cukrų išmaišyti su 4 šaukštais vandens ir užvirti. J sirupą suberti susmulkintą Šokoladą, ištirpinti ir gerai išmaišyti. Glajumi aplieti tortą.

Į viršųKategorija: Tortai

Palikti komentarą