Gamink.lt

Biskvitiniai pyragaičiai su vaisiais

  • Ingredientai

    2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos
    85 g cukraus
    90 g miltų
    1 šaukštelis kepimo miltelių
    2 pakeliai vanilinio cukraus
    150 g aviečių džemo
    300 g braškių
    2 bananai
    4 šaukštai apelsinų sulčių
    1/4 l grietinėlės
    2 šaukštai skaldytų migdolų

    Gaminimas

    Pusę kepimo skardos iškloti kepimo popieriumi, išteptu riebalai. Popieriaus kraštus užlenkti į viršų, kad nenubėgtų tešla.

    Baltymus išplakti su druska, pamažu suberti cukrų ir išplakti iki standžių putų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, trynius išplakti su 2 šaukštais vandens. Miltus su kepimo milteliais ir trynių plakinj atsargiai įmaišyti į baltymų putas.

    Tešlą sukrėsti j kepimo skardą, išlyginti ir iškepti. Gerai iškepęs biskvitas turi būti purus, bet ne drėgnas. Iškepusį biskvitą išimti iš formos ir dėti ant drobinio rankšluostuko, apibarstyto vaniliniu cukrumi. Kepimo popierių šiek tiek suvilgyti ir nuplėšti. Biskvitą aptepti aviečių džemu, susukti vyniotinį ir palikti šaltai.

    Braškes nuplauti ir perpjauti pusiau. Nuluptus bananus supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti apelsinų sultimis. Grietinėlę išplakti iki purumo.

    Atšaldytą vyniotinj supjaustyti į 12 riekelių. Kiekvieną riekelę papuošti bananų griežinėliais, braškėmis, grietinėle ir apibarstyti migdolais.

Palikti komentarą