Gamink.lt

Plikyti pyragaičiai su avietėmis

  • Ingredientai

    žiupsnelis druskos
    60 g sviesto
    200 g miltų
    4 kiaušiniai
    Įdaras
    1/4 l grietinėlės
    1 šaukštas vanilinio cukraus
    250 g aviečių
    žiupsnelis miltinio cukraus

    Gaminimas

    Į kaistuvą įpilti 1/4 I vandens, sudėti sviestą bei suberti druską. Kai užvirs, maišant suberti miltus ir sumaišyti tešlą. Tešlą perdėti j dubenj, kad atvėstų.

    Į atvėsusią tešlą po vieną jmušti kiaušinius. Išminkyti blizgančią ir elastingą tešlą.

    Tešlą sukrėsti j konditerinj maišelį. Į riebalais išteptą skardą išspausti 12 didelių plikytinių ir 12 mažų rutuliukų puošimui. Pyragaičius pašauti į vidurinę orkaitės lentynėlę. Įkaitintos orkaitės apačią apšlakstyti vandeniu Neatidarinėti orkaitės durelių.

    Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi. Kremą sukrėsti į konditerinį maišelį ir išspausti ant atvėsusių pyragaičių. Pyragaičius papuošti avietėmis, plikytais tešlos rutuliukais ir apibarstyti miltiniu cukrumi.

Lankytojų komentarai

  1. Maurice 2014 November 15, 02:23

    Išbandžiau ir patiko. Tikrai kesipu dar ne kartą. Labai paprastas, bet skanus. Tiesa, aš dariau iš visos nurodytos normos ir nepasakyčiau, kad didelis gavosi. Trims drūtiems vyrams ir mažai mergaičiukei kaip tik užteko:)

Palikti komentarą