Gamink.lt

Puošnus tortas prie kavos

  • Ingredientai

    5 kiaušiniai, 125 g cukraus
    100 g miltų
    žiupsnelis druskos
    100 g krakmolo
    Įdaras ir puošimas
    170 g marcipanų masės
    180 g miltinio cukraus
    60 ml romo
    1/8 l apelsinų sulčių
    4 šaukštai citrinos sulčių
    200 g apelsinų džemo
    50 šokoladinio glajaus
    16 vyšnių cukatų ir šiek tiek
    šventagaršvių cukatų
    50 g skaldytų migdolų

    Gaminimas

    Iškepti paplotį (pagal receptą) ir palikti 2 valandoms, kad atvėstų. Biskvitą perpjauti į 3 papločius.

    70 g marcipanų masės, 30 g cukraus ir 20 ml romo išsukti iki vienalytės masės. Vieną paplotį aptepti šia mase. Ant viršaus uždėti antrą paplotį, kurio paviršių suvilgyti sulčių ir 40 ml romo mišiniu. Uždėti trečią paplotį.

    Pakaitinti džemą ir juo aptepti torto viršų bei šonus. 100 g marcipanų masės sumaišyti su 50 g miltinio cukraus. Iš šios masės iškočioti apvalų lakštą ir juo uždengti tortą.

    Šokoladinį glajų sumaišyti su 2 šaukštais citrinos sulčių ir 100 g cukraus. Šia mase aptepti tortą. Karšto vandens vonelėje ištirpinti Šokoladą. Kulinariniu švirkštu arba pergamentinio popieriaus tūtele skystu šokoladu papuošti tortą. Peiliu pažymėti pjovimo vietas ir tortą palikti, kol sustings glajus. Papuošti cukatomis, šonus apibarstyti migdolais.

Palikti komentarą