Gamink.lt

Šokoladinis vyniotinis

  • Ingredientai

    gabaliukas minkšto sviesto
    4 kiaušiniai, 1 baltymas
    130 g cukraus
    žiupsnelis druskos
    80 g krakmolo
    2 šaukštai miltų, 2 šaukštai kakavos
    2 šaukšteliai kepimo miltelių
    100 g maltų migdolų
    1/4 l grietinėlės
    1 vanilinio cukraus pakelis
    miltinio cukraus

    Gaminimas

    Skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir ištepti jj sviestu.

    Iki stangrumo išplakti kiaušinius, baltymą, cukrų ir druską. Cukrus turi visiškai ištirpti.

    Sumaišyti miltus, bulvių krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Šj mišinj maišant palaipsniui berti j kiaušinių plakinį. Gerai išmaišyti.

    Tešlą supilti į skardą, apibarstyti migdolais ir kepti. Išimti iš orkaitės, nulupti kepimo popierių. Grietinėlę išplakti iki stangrumo. Atvėsusį biskvitą pertepti plakta grietinėle. Suvynioti. Įsukti į drobulę ir atvėsinti.

    Vyniotinio viršų papuošti plaktos grietinėlės roželėmis ir apibarstyti miltiniu cukrumi.

Palikti komentarą