Gamink.lt

Pyragaičiai su kriaušių kremu

  • Ingredientai

    300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
    30 g krakmolo
    1/4 l pieno
    2 kiaušinių tryniai
    150 g smulkaus cukraus
    2 pakeliai vanilinio cukraus
    250 g sviesto
    50 g miltinio cukraus
    1 šaukštas citrinos sulčių

    Gaminimas

    Šaldytą sluoksniuotą tešlą išskirstyti sluoksniais ir juos atšildyti atskirai. Vėliau sudėti vieną ant kito, apibarstyti miltais ir iškočioti reikiamos formos lakštą. Kepimo formą atšaldyti arba suvilgyti šaltu vandeniu.

    Šlakelio pieno ir kiaušinių trynių plakinį sutirštinti krakmolu. Užvirinti likusj pieną, suberti cukrų ir vanilinj cukrų Sukrėsti pieno bei trynių plakinj ir šiek tiek pavirinti. Indą su kremu įstatyti į šaltą vandenj ir kartkartėmis maišyti, kad greičiau atvėstų.

    Sluoksniuotą tešlą iškepti ir padalinti į 3 dalis. Sviestą ištrinti iki putų, palaipsniui (po šaukštelį) sudėti kremą. Du iškeptus lakštus aptepti kremu ir uždėti vieną ant kito. Trečią tešlos dalį supjaustyti į 10 gabaliukų ir juos sudėti ant viršaus. Atvėsinti,

    Persijotą miltinį cukrų sumaišyti citrinos sultimis ir plakti, kol glajus sutirštės. Viršutinį kepinukų sluoksnį aptepti glajumi. Kai glajus sukietės, supjaustyti į 10 dalių.

Palikti komentarą