Gamink.lt

Žagarės vyšnių tortas

  • Ingredientai

    175 g miltų
    1 kiaušinis
    70 g miltinio cukraus
    90 g sviesto
    1/8 l vyšnių sulčių
    2 šaukšteliai bulvių krakmolo
    450 g vyšnių be kauliukų
    50 g cukraus
    60 ml vyšnių likerio
    2 ploni šokoladiniai torto papločiai
    1 l 35 % grietinėlės
    1 pakelis vanilinio cukraus
    80 g serbentų džemo
    30 g šokolado drožlių
    12 vyšnių

    Gaminimas

    Iš miltų, kiaušinio, cukraus ir sviesto išminkyti trapią tešlą ir ja iškloti tortinės dugną, subadyti šakute. Iškepti ir palikti atvėst

    Šlakelį vyšnių sulčių sumaišyti su krakmolu. Likusias sultis užvirinti, sutirštinti praskiestu krakmolu, suberti vyšnias ir išmaišyti.

    4 Šaukštus vandens sumaušyti su cukrumi, užvirinti, supilti likerj ir šiuo skysčiu apšlakstyti torto papločius.
    Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standumo.

    Trapios tešlos pagrindą aptepti serbentų džemu. Uždėti šokoladinį paplotį, aptepti plakta grietinėle ir vyšnių mase. Uždėti antrą šokoladinį paplotį ir šiek tiek prispausti.

    Torto viršų ir šonus aptepti plakta grietinėle, apibarstyti šokolado drožlėmis. Ant torto konditeriniu švirkštu išspausti grietinėlės roželes ir papuošti vyšniomis.

Palikti komentarą