Gamink.lt

Pyragaičiai su jogurtu ir persikais

  • Ingredientai

    160 g miltų
    2 šaukštai rudojo cukraus
    80 g maltų migdolų
    1/2 šaukštelio cinamono
    80 g sviesto
    4 kiaušiniai
    70 g abrikosų marmelado
    150 g cukraus
    50 g skaldytų migdolų
    1 skardinė persikų (850 ml)
    4 šaukštai baltojo portveino
    4 šaukšteliai želatinos
    50 g medaus
    375 g grietininio jogurto
    1/4 l grietinėlės

    Gaminimas

    Iš miltų, cukraus, migdolų, cinamono, sviesto ir 2 trynių suminkyti trapią tešlą. Atšaldyti. Iškočioti 3 mm storio ir 20 cm pločio lakštą, keliose vietose subadyti šakute ir iškepti. Tešlos viršų aptepti plonu marmelado sluoksniu.
    3 baltymus šiek tiek paplakti, suberti cukrų ir plakti iki standžių putų. Putas sukrėsti į konditerinį maišelį. Ant kepimo popieriaus išspausti baltymų juosteles pyragaičiams papuošti ir apibarstyti migdolais. Kepti nekarštoje orkaitėje, pravėrus dureles.

    Persikus nuvarvinti, perpjauti į 8 dalis ir marinuoti vyne. Kiaušini, trynį ir medų išplakti iki vientisos masės. Želatiną išbrinkinti vyne, išmaišyti su medaus kremu bei jogurtu, po to sukrėsti plaktą grietinėlę.
    Iškepusį tešlos lakštą atvėsinti, apdėti vaisiais ir kremu. Kai atvės – supjaustyti.

Palikti komentarą