Gamink.lt

Biskvito juostelės su vyno kremu

  • Ingredientai

    1/2 ir 1/8 l baltojo vyno
    250 g cukraus
    1 kg nuvalytų agrastų
    30 g krakmolo
    2 1/2 šaukšto želatinos
    4 tryniai
    3/8 l grietinėlės
    1 biskvito lakštas

    Gaminimas

    1/4 l vyno užvirinti su 150 g cukraus. Suberti agrastus ir virti ant silpnos ugnies, išvirusius išgriebti ir nuvarvinti.
    1/8 I vyno sumaišyti su krakmolu, supilti į agrastų nuovirą ir užvirinti. Suberti agrastus ir atvėsinti.

    Biskvitą supjaustyti 10 cm pločio juostelėmis, pusę jų apdėti agrastais ir palikti atvėsti.

    Užvirinti 1/4 l vyno ir jame ištirpinti išbrinkintą želatiną. Karštą skystj sumaišyti su kremu, išsuktu iš 4 trynių ir 100 g cukraus. Kai masė pradės stingti, sukrėsti plaktą grietinėlę ir išmaišyti.

    Ant biskvito juostelių su agrastais užtepti kremo, išlyginti paviršių ir uždėti kitą biskvito juostelę. Papuošti agrastais ir atvėsinti.

Palikti komentarą