Gamink.lt

Varškės tešlos pyragėliai

  • Ingredientai

    250 g miltų
    1/2 šaukštelio kepimo miltelių
    250 g sviesto
    250 g minkštos varškės
    4 abrikosų puselės
    4 šaukštai uogienių
    1 prinokęs obuolys
    šaukštas vanilinio cukraus
    1 trynys
    2 šaukštai grietinės

    Gaminimas

    Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išberti ant lentos. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir susmulkintą varškę. Išminkyti vienalytę tešlą.

    Tešlą iškočioti ant miltais apibarstytos lentelės. Du kartus sulenkti taip, kad išeitų 4 sluoksniai, vėl iškočioti ir sulankstyti.

    Iškočioti 3 mm storio tešlos lakštą ir plastmasine mentele padalyti į 12 kvadratų.

    Ant pirmųjų 4 kvadratų uždėti po vieną abrikosų puselę. Kvadratus kampuose įstrižai įpjauti ir padaryti “vėjo malūnėlį”.

    Kitų 4 kvadratų vidų aptepti uogienėmis, sulenkti pusiau, apspausti ir suspaustąją kraštinę įpjauti keliose vietose, kad atrodytų lyg “gaidžio skiauterė”.

    Ant likusių kvadratų uždėti po šaukštą tarkuoto obuolio, pagardinto vaniliniu cukrumi, sulenkti jstrižai ir suspausti priešingus kampus – bus trikampėliai.

    Pyragėlių viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti į šaltu vandeniu suvilgytą skardą. Kepti iki 225°C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

Lankytojų komentarai

  1. audra 2010 January 30, 13:37

    kur grietine pasidejo.Ingridientose parasyta grietine,o gamyboje jos nebe….Vat ir daryk kad nori.Nesamoningai parasytas receptas.

Palikti komentarą