Gamink.lt

Migdolų tortas

  • Ingredientai

    250 g mažų morkų
    100 g miltų
    300 g tarkuotų migdolų
    6 kiaušinių tryniai
    6 kiaušinių baltymai
    žiupsnelis druskos
    tarkuotos citrinos žievelės
    250 g cukraus
    sviesto, džiūvėsėlių
    150 g abrikosų marmelado
    100 g miltinio cukraus
    šlakelis citrinos sulčių
    50 g skaldytų migdolų

    Gaminimas

    Nuluptas morkas smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su miltais bei migdolais. Trynius su citrinos žievelę bei 100 g cukraus išplakti iki standumo. Torto formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais.

    Baltymus išplakti iki putų su druska, pamažu suberti 150 g cukraus ir išplakti iki standumo. Baltymų putas sumaišyti su trynių kremu, miltų, morkų bei migdolų mišiniu.

    Tešlą gerai išmaišyti, sukrėsti į formą, viršų išlyginti. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Iškepusį tortą apversti ir palikti nakčiai, kad atvėstų.

    Torto viršų aptepti karštu marmeladu ir iš miltinio cukraus bei citrinos sulčių paruoštu glajumi. Šonus papuošti skaldytais migdolais.

Palikti komentarą