Gamink.lt

Vanilinis tortas su migdolais

  • Ingredientai

    6 kiaušiniai, 150 g cukraus
    2 vanilės lazdelės
    1/4 l Šaukštelio druskos
    150 g marcipanų masės
    110 g miltų
    50 g kapotų migdolų
    50 g citrinų cukatų
    75 g juodojo šokolado
    sviesto

    Puošimas
    200 g abrikosų džemo
    30 g skaldytų migdolų
    125 g marcipanų masės
    100 g miltinio cukraus

    Gaminimas

    Į dubenėlį suleisti trynius, suberti 50 g cukraus, vanilės minkštimą, druską ir sudėti marcipanų masę. Tešlą ištrinti iki purumo. Baltymus išplakti iki putų, plakant palaipsniui suberti 100 g cukraus. Baltymų putas atsargiai įmaišyti į paruoštą tešlą.

    Miltus sumaišyti su migdolais, tarkuota citrinos žievele, sutrupintu šokoladu ir atsargiai suberti į tešlą.
    Torto formą (26 cm skersmens) ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Tešlą sukrėsti į formą, viršų išlyginti. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Kepti 200°C orkaitėje 45-50 minučių. Iškepusį tortą atvėsinti, o vėliau nuimti formą.

    Džemą šiek tiek pakaitinti ir aptepti torto viršų. Marcipanų masę sumaišyti su miltiniu cukrumi, iškočioti, apdėti torto viršų bei šonus. Tortą aptepti likusiu džemu ir apibarstyti skaldytais migdolais.

Lankytojų komentarai

  1. Alessandra 2012 March 29, 05:02

    disse:felicitaciones por nico para ser feliz y tener muchos af1os de vida y que Dios nmiluie tus pasos donde quiera que este9s, pero una vez que felicitf3 por su 25 af1os de edad, que tchali ^ besos es querido por todos aqued en Argentina, Buenos Aires,. Abrazos!

Palikti komentarą