Gamink.lt

Grietininis tortas su braškėmis

  • Ingredientai

    240 g miltų
    80 g krakmolo
    105 g miltinio cukraus
    žiupsnelis druskos
    200 g sviesto
    1 kiaušinio trynys

    Kremas
    250 g braškių
    1 šaukštas apelsinų likerio
    50 g cukraus, 1/2 l grietinėlės

    Gaminimas

    Miltus sumaišyti su krakmolu, 85 g – miltinio cukraus ir druska, dėti sviestą, kiaušinio trynį, užminkyti tešlą ir laikyti šaltai.

    Tešlą išminkyti ir padalinti į 2 dalis. Iš kepimo popieriaus iškirpti du 24 cm skersmens apskritimus. Tešlą iškočioti, išpjauti tinkamo dydžio papločius ir perkelti juos ant kepimo skardos. Kepti karštoje orkaitėje. Kai iškeps, popierių nulupti, papločius atvėsinti.

    Braškes nuplauti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su likeriu ir 20 g miltinio cukraus.
    Iki standumo išplakti grietinėlę, sumaišyti su braškėmis. Vieną paplotį įdėti į atsegamą torto formą, ant jo sukrėsti kremo sluoksnį. Kitą paplotį (supjaustytą į 12 lygių dalių) dėti ant kremo. Tortą apibarstyti miltiniu cukrumi.

Palikti komentarą