Gamink.lt

Ledai su vyno kremu

  • Ingredientai

    1/2 l romo ledų
    3 kiaušinių tryniai
    1 kiaušinis
    40 g miltinio cukraus
    1/8 l sauso baltojo vyno
    8 vaflių vamzdeliai

    Gaminimas

    Ledus išimti iš šaldiklio ir perdėti j šaldytuvą, kad suminkštėtų. Stiklinius deserto indelius atšaldyti šaldiklyje.

    Puode užvirinti vandenį. Į metalinį dubenį įmušti kiaušinį, suleisti trynius, suberti cukrų bei supilti vyną. Dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir plakti, kol kremas sutirštės. Kremą maišant atvėsinti šalto vandens vonelėje ir išimti.

    Dubenį su atšaldytu kremu uždengti dangčiu ir įdėti į šaldytuvą. Šaldytuve kremą galima laikyti net kelias valandas.

    Ledus supjaustyti porcijomis, sudėti į indelius, pagardinti kremu, papuošti vaflių vamzdeliais ir tiekti į stalą.

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą