Gamink.lt

Kivių krepšeliai

  • Ingredientai

    95 g sviesto
    190 g miltų
    65 g miltinio cukraus
    1 kiaušinio trynys

    Įdaras
    1/4 l pieno
    50 g cukraus
    1/4 tarkuotos vanilės lazdelės
    20 g krakmolo
    2 kiaušinių tryniai, 4 kiviai
    75 g obuolių drebučių

    Gaminimas

    Trapiąją tešlą išminkyti iš sviesto, miltų, miltinio cukraus bei trynio ir valandai palikti šaltai. Tešlą sukrėsti į formeles ir iškepti.

    Pieną užvirinti. Trynius išsukti su cukrumi, tarkuota vanilės lazdele, krakmolu, sukrėsti į dubenį su pienu ir išmaišyti. Virti ant silpnos ugnies, kol pudingas sutirštės.

    Kivius nulupti. Drebučius pakaitinti, dažnai maišyti. Laikyti šilto vandens vonelėje, kad nesustingtų.
    Iškeptus krepšelius įdaryti pudingu, trumpam įdėti į šaldytuvą. Kivius supjaustyti griežinėliais, papuošti krepšelius, aptepti drebučiais ir palikti, kad sustingtų.

    Krepšelius puošti plaktos grietinėlės žvaigždutėmis ir vyšnių cukatomis arba apibarstyti spragintais skaldytais migdolais.

Palikti komentarą