Gamink.lt

Švelnus persikų tortas

  • Ingredientai

    750 g konservuotų persikų
    3 šaukšteliai želatinos
    1 plonas biskvitinis torto paplotis
    300 g vanilinių ledų
    2 šaukštai skaldytų migdolų
    1/4 l grietinėlės
    30 g cukraus

    Gaminimas

    Persikų sultis perkošti per sietelį ir virinti tol, kol liks 1/8 I skysčio. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje ir ištirpinti persikų sultyse.

    Pirktą arba namuose iškeptą biskvitinį torto paplotį įdėti į torto formą. Ant biskvito sudėti persikus. 12 gražiausių persikų gabaliukų palikti tortui papuošti.

    Vanilinius ledus perdėti iŠ šaldiklio kameros į šaldytuvą. Kai šiek tiek suminkštės, maišyti atšaldytame dubenėlyje, palaipsniui įdedant atšaldytą želatiną. Paruoštą kremą sukrėsti ant persikų, viršų išlyginti. Tortą atšaldyti.

    Torto viršų papuošti plaktos grietinėlės roželėmis ir persikų gabaliukais, apibarstyti spragintais migdolais.

Palikti komentarą