Gamink.lt

Smagurių tortas su šokolado glajumi

  • Ingredientai

    250 g sviesto
    žiupsnelis druskos
    450 g cukraus
    13 kiaušinių
    tarkuotos citrinos žievelės
    125 g manų kruopų
    džiūvėsėlių
    180 g krakmolo
    1 šaukštelis tarkuotos vanilės lazdelės
    1/2 l grietinės
    100 g tarkuotų migdolų
    175 g miltinio cukraus ir šlakelis citrinos sulčių arba
    200 g šokolado glajaus
    50 g kapotų pistacijų

    Gaminimas

    Sviestą su 100 g cukraus bei druska ištrinti iki standumo, po vieną suleisti 6 trynius. Suberti manus, 125 g krakmolo ir žiupsnelj citrinos žievelės. 6 baltymus išplakti su 150 g cukraus iki standžių putų.

    Baltymų putas sumaišyti su sviesto kremu. Paruoštą tešlą sukrėsti j torto formą (26 cm skersmens) ir iškepti. Kepti 175°C orkaitėje 1 valandą.  Iškepusį ir atvėsusį paplotį perpjauti į3 dalis.

    7 kiaušinius išplakti karšto vandens vonelėje su žiupsneliu druskos, 200 g cukraus, tarkuota vanile, 55 g krakmolo, grietine ir migdolais. Kremą šiek tiek pakaitinti, o kai sutirštės, nukelti nuo viryklės ir atvėsinti. Retkarčiais pamaišyti. Torto papločius aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito.

    Torto viršų aptepti karamele arba šokolado glajumi ir apibarstyti kapotomis pistacijomis.

Palikti komentarą