Gamink.lt

Trešnių krepšeliai

  • Ingredientai

    300 g miltų
    100 g miltinio cukraus
    1 kiaušinis, žiupsnelis druskos
    200 g sviesto
    Puošti
    750 g trešnių be kauliukų
    1 šaukštas cukraus
    1 šaukštas krakmolo
    2 šaukštai trešnių degtinės
    2 šaukštai abrikosų marmelado
    1/4 l vanilinio pudingo
    30 g skaldytų migdolų

    Gaminimas

    Iš miltų, cukraus, kiaušinio, druskos bei sviesto išminkyti trapiąją tešlą (kaip pagaminti trapiąją tešlą) ir iškepti krepšelius. Kepti 220 C orkaitėje 10 minučių.

    Trešnių kompotą perkošti per sietelį, o sunką užvirinti su cukrumi. Krakmolą sumaišyti su trešnių degtine, sukrėsti į prikaistuvj su trešnių sirupu, šiek tiek pavirinti, nukelti nuo viryklės ir suberti trešnes.

    Krepšelius aptepti pašildytu marmeladu. Atvėsusj pudingą išmaišyti. J kiekvieną krepšelį įkrėsti pudingo, papuošti trešnėmis. Migdolus paspraginti keptuvėje ir papuošti įdaro kraštus.

    Prieš patiekiant krepšelius su įdaru laikyti šaltai. įdarą geriausiai suvalgyti tą pačią dieną. Krepšelius galima pagardinti plakta grietinėle.

Palikti komentarą