Gamink.lt

Vyniotinis su aviečių grietinėle

  • Ingredientai

    8 kiaušinių tryniai ir 4 kiaušinių baltymai
    200 g cukraus
    80 g miltų
    20 g kukurūzų miltų
    1/2 l grietinėlės
    4 šaukšteliai želatinos
    200 g aviečių
    žiupsnelis miltinio cukraus

    Gaminimas

    Biskvitinę tešlą išplakti iš trynių, 100 g cukraus, baltymų putų, miltų ir kukurūzų miltų. Kepti 240°C orkaitėje 8 minutes.

    Iškepusį biskvitą dėti ant drobulės, nuplėšti popierių ir uždengti kita drėgna drobule. Atšaldytą grietinėlę išplakti iki standumo ir palikti šaltai.

    Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, suberti cukrų ir kaitinti, kol ištirps. Dažnai maišyti. Nukelti nuo viryklės, suberti sutrintas avietes ir laikyti šaltai, kol drebučiai sustings. Paskui išmaišyti su plakta grietinėle.

    Biskvitą aptepti paruoštu aviečių kremu. Viename pakraštyje palikti 10 cm neaptepto biskvito juostą. Biskvitą suvynioti, apibarstyti miltiniu cukrumi ir palikti šaltai.

    Vyniotinį suvynioti į foliją ir užšaldyti. Atšils per 2 valandas. Ne visai atšilusį vyniotinj supjaustyti gabaliukais ir tiekti į stalą. Is likusios grietinėlės išspausti dailias roželes, užšaldyti ir turėti kepiniams papuošti.

Palikti komentarą