Gamink.lt

Krepšeliai su kremu ir avietėmis

  • Ingredientai

    380 g miltų
    200 g sviesto
    130 g cukraus
    1 kiaušinis
    žiupsnelis druskos

    Įdaras
    1 pakelis vanilinio pudingo
    1/2 l pieno
    30 g cukraus
    50 g sviesto
    2 kiaušinių tryniai
    žiupsnelis druskos
    750 g aviečių
    50 g miltinio cukraus

    Gaminimas

    Iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinio ir druskos užmaišyti trapią tešlą ir palikti šaltai. Tešlą iškočioti, sukrėsti į 10 cm skersmens formeles, gerai apspausti ir iškepti krepšelius. Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.

    Pudingo miltelius sumaišyti su šlakeliu pieno. Likusį pieną užvirinti su cukrumi ir sviestu, sukrėsti pudingą ir virti, kol masė nuskaidrės. Dažnai maišyti.

    Trynius išsukti su druska, pamažu supilti pudingą ir maišyti, kol kremas atvės, arba uždengti ir atvėsinti šaldytuve.

    Krepšelius įdaryti paruoštu kremu ir papuošti avietėmis. Avietes apibarstyti persijotu miltiniu cukrumi.

Palikti komentarą