Gamink.lt

Mielinės bandelės su obuoliais

  • Ingredientai

    30 g mielių
    50 g rudojo cukraus
    4 šaukštai pieno
    1/2 šaukštelio kardamono
    žiupsnelis druskos
    350 g sviesto
    500 g miltų
    6 obuoliai
    150 g cukraus
    1/8 l baltojo vyno
    100 g obuolių drebučių

    Gaminimas

    Sutrupintas mieles sutrinti su šaukštu pieno, apibarstyti šaukšteliu cukraus, šaukšteliu miltų ir palikti, kad pakiltų. Likusį pieną užvirinti, suberti prieskonius, sudėti sviestą ir išplakti iki tirštumo. Suberti likusius miltus, supilti blendinį, išminkyti tešlą, uždengti drobule ir palikti, kad pakiltų.

    Obuolius nulupti, supjaustyti j 8 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Cukrų sumaišyti su vynu, užpilti obuolių skilteles ir pavirti ant silpnos ugnies, kol obuoliai suminkštės. Atvėsinti.

    Tešlą perdėti ant miltais apibarstytos lentelės, suformuoti volelį, supjaustyti į 24 gabaliukus ir padaryti bandeles. Kiekvieną bandelę papuošti 2 obuolių skiltelėmis. Obuolių sultis užvirinti su drebučiais, aptepti bandeles ir obuolius. Bandeles perdėti į riebalais išteptą kepimo skardą ir palikti, kad pakiltų. Pakilusias bandeles iškepti. Kepti 200°C orkaitėje 12-15 minučių.

Palikti komentarą