Gamink.lt

Agrastų desertas su saldukais

  • Ingredientai

    2 kiaušinių baltymai
    50 g cukraus
    50 g miltinio cukraus
    1 šaukštas krakmolo

    Įdaras
    720 ml konservuotų agrastų
    4 šaukštai apelsinų sulčių
    1 pakelis bespalvių drebučių (greitai stingstančių)
    žiupsnelis miltinio cukraus
    1/8 l grietinėlės
    juodojo šokolado

    Gaminimas

    Baltymus išplakti iki putų, pamažu suberti cukrų ir išplakti iki standumo. Suberti su krakmolu sumaišytą miltinį cukrų ir išmaišyti.

    Ant kepimo popieriaus lakšto pieštuku nupiešti 6 skritulius (8 cm skersmens). Pusę baltymų masės sukrėsti į konditerinį maišelį ir suformuoti deserto papločius. Papločių kraštus papuošti saldukais. Papločius ir saldukus džiovinti pravertoje 100°C orkaitėje.

    Agrastus nuvarvinti sietelyje. Agrastų sunką užvirinti, supilti su drebučiais sumaišytas apelsinų sultis ir maišyti, kol sutirštės. Desertą aptepti stingstančia mase, apdėti agrastais. Puošti plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą