Gamink.lt

Vyšnių tortas

  • Ingredientai

    125 g šokoladinio kremo
    125 g sviesto, druskos
    1 pakelis vanilinio cukraus
    6 kiaušiniai
    7 šaukštai vyšnių trauktinės
    250 g cukraus
    125 g skaldytų migdolų
    100 g miltų
    750 g vyšnių
    30 g krakmolo
    1/8 l grietinėlės
    1 pakelis tirštiklio
    50 g tarkuoto šokolado

    Gaminimas

    Suberti šokoladą į indą ir ištirpinti karšto vandens vonelėje, sudėti sviestą, druską ir vanilinį cukrų. Išsukti tirštą kremą. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius, įpilti 2 šaukštus vyšnių trauktinės.

    Kiaušinių baltymus truputį suplakti, įberti 130 g cukraus ir išplakti iki putų. Sukrėsti šokoladinį kremą, suberti migdolus, miltus ir išmaišyti. Sukrėsti ant riebalais išteptos skardos ir iškepti. Kepti 200°C orkaitėje 15 minučių.

    Iš vyšnių išimti kauliukus, sumaišyti su 90 g cukraus ir užvirinti. įsukti krakmolą sumaišytą su 2 šaukštais vyšnių trauktinės ir virti, kol sutirštės.

    Grietinėlę plakti, kol sutirštės, suberti tirštiklį ir 30 g cukraus, gerai išplakti ir pagardinti 3 šaukštais vyšnių trauktinės.

    Biskvitą padalyti į 3 papločius. Du papločius aptepti plakta grietinėle ir sukrėsti vyšnias, uždėti vieną ant kito. Uždėti paskutinį paplotį, viršų ir šonus aptepti grietinėle ir apibarstyti tarkuotu šokoladu. Gerai atšaldyti, supjaustyti ir patiekti.

Palikti komentarą