Ingredientai
200 g miltų
200 g maltų migdolų
250 g sviesto
150 g miltinio cukraus
2 tryniai
2 šaukštai miltų
žiupsnelis sugrūstų gvazdikėlių
1/2 šaukštelio cinamono
1 pakelis vanilinio cukraus
žiupsnelis cukraus
Įdaras
200 g tirštos serbentų uogienės
1 trynys
Gaminimas
Sumaišyti miltus ir migdolus. Sudėti minkštą sviestą ir likusius tešlos komponentus. Suminkyti elastingą tešlą, sudėti į polietileninį maišelį ir valandą laikyti šaldytuve.
Iš dviejų trečdalių tešlos iškočioti lakštą. 24 cm skersmens torto formą iškloti tešla, suformuoti aukštus kraštus. Tešlą keliose vietose subadyti šakute ir palaikyti šaldytuve.
Iš likusios tešlos suvolioti volelius. Uogienę pertrinti per sietelj ir ja aptepti tešlą torto formoje. Iš volelių ant torto viršaus padaryti tinklelj.
Tešlą aptepti išplaktu tryniu ir pašauti į apatinę įkaitintos orkaitės lentyną. Pirmas 10 minučių kepti aukštesnėje temperatūroje, paskui temperatūrą sumažinti.
Gairės: migdolai, riesutai, tortas, tortas su riešutais
Palikti komentarą