Gamink.lt

Tortukas su migdolais

  • Ingredientai

    200 g miltų
    200 g maltų migdolų
    250 g sviesto
    150 g miltinio cukraus
    2 tryniai
    2 šaukštai miltų
    žiupsnelis sugrūstų gvazdikėlių
    1/2 šaukštelio cinamono
    1 pakelis vanilinio cukraus
    žiupsnelis cukraus

    Įdaras
    200 g tirštos serbentų uogienės
    1 trynys

    Gaminimas

    Sumaišyti miltus ir migdolus. Sudėti minkštą sviestą ir likusius tešlos komponentus. Suminkyti elastingą tešlą, sudėti į polietileninį maišelį ir valandą laikyti šaldytuve.

    Iš dviejų trečdalių tešlos iškočioti lakštą. 24 cm skersmens torto formą iškloti tešla, suformuoti aukštus kraštus. Tešlą keliose vietose subadyti šakute ir palaikyti šaldytuve.

    Iš likusios tešlos suvolioti volelius. Uogienę pertrinti per sietelj ir ja aptepti tešlą torto formoje. Iš volelių ant torto viršaus padaryti tinklelj.

    Tešlą aptepti išplaktu tryniu ir pašauti į apatinę įkaitintos orkaitės lentyną. Pirmas 10 minučių kepti aukštesnėje temperatūroje, paskui temperatūrą sumažinti.

Palikti komentarą