Gamink.lt

Šventiniai pyragaičiai su abrikosais

  • Ingredientai

    5 kiaušiniai, 100 g cukraus
    100 g miltų
    50 g tarkuotų migdolų
    100 g citrinų drebučių
    850 ml konservuotų abrikosų
    6 šaukšteliai želatinos
    1/8 l abrikosų likerio
    1/2 l grietinėlės
    100 g abrikosų marmelado

    Gaminimas

    Iš kiaušinių, cukraus, 2 šaukštų karšto vandens, miltų ir tarkuotų migdolų paruošti tešlą ir iškepti biskvitą. Kepti 225°C orkaitėje 8 minutes.

    Citrinų drebučius pakaitinti, kol ištirps, ir aptepti biskvito apačią. Biskvitą supjaustyti juostelėmis ir sudėti į formą.

    Abrikosus nuvarvinti sietelyje. 32 abrikosų puseles atidėti pyragaičiams papuošti, o kitus abrikosus supjaustyti į 8 dalis. Želatiną išmirkyti 1/8 l abrikosų sunkos, pakaitinti, kol ištirps, sumaišyti su likeriu ir palikti, kad sustingtų.

    Grietinėlę išplakti iki putų ir sumaišyti su stingstančia želatina. Biskvitą aptepti ne itin storu plaktos grietinėlės sluoksniu, apdėti vaisių gabaliukais, dar kartą aptepti grietinėlės kremu, užvožti biskvitu, papuošti likusiu kremu ir abrikosų puselėmis.

Palikti komentarą