Gamink.lt

Šokoladinis tortas su saldainiais

  • Ingredientai

    250 g juodojo šokolado
    7 kiaušiniai
    150 g cukraus
    2 pakeliai vanilinio cukraus
    150 g maltų lazdynų riešutų
    25 g miltų
    1 šaukštelis kepimo miltelių
    1/2 l grietinėlės
    2 pakeliai grietinėlės standiklio
    20 g šokolado drožlių
    12 šokoladinių saldainių

    Gaminimas

    150 g sutrupinto šokolado ištirpinti karšto vandens vonelėje ir išsukti iki kremo konsistencijos.

    Į dubenėlj įmušti kiaušinius, suberti cukrų, 1 pakelį vanilinio cukraus, išplakti iki standžių putų, sukrėsti šokolado kremą ir išmaišyti.

    Maltus riešutus sumaišyti su miltais bei kepimo milteliais, atsargiai suberti į paruoštą kremą ir išmaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą ir miltais apibarstytą torto formą (26 cm skersmens), išlyginti viršų. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.

    100 g sutrupinto šokolado ištirpinti karšto vandens vonelėje ir išsukti iki kremo konsistencijos. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi ir standikliu, supilti atvėsusį, ne visai tirštą šokoladą. Šia mase įdaryti ir aptepti tortą. Puošti šokolado drožlėmis ir saldainiais.

Palikti komentarą