Gamink.lt

Melbos desertas

  • Ingredientai

    250 g vaniliniu ledų
    4 konservuotos persikų puselės
    200 g aviečių
    80 g cukraus
    80 ml raudonojo vyno
    gabalėlis citrinos žievelės
    1/4 l grietinėlės
    1 pakelis vanilinio cukraus

    Gaminimas

    Stiklinius indelius ir užšaldytus ledus įdėti į šaldytuvą. Kai ledai suminkštės, juos supjaustyti porcijomis (specialiu šaukštu galima imti ledų rutuliukus) ir sudėti į indelius.

    Persikus nuvarvinti sietelyje. Avietes apibarstyti cukrumi, užpilti vynu, įdėti citrinos žievelę, pavirti 3 minutes ir pertrinti per sietelį. Paruoštą aviečių padažą uždengti dangčiu ir įdėti į šaldytuvą.

    Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi – iki standumo ir sukrėsti į konditerinį maišelį.

    Į kiekvieną ledų porciją įspausti po persiką (apvalia pusele į viršų), papuošti plaktos grietinėlės vainikėliu ir pagardinti aviečių padažu.

Gairės:

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą