Gamink.lt

Šokolado pudingas su abrikosų kremu

  • Ingredientai

    30 g kakavos
    30 g krakmolo
    50 g cukraus
    1/2 l pieno

    Kremas
    200 g konservuotų abrikosų
    8 šaukštai abrikosų likerio
    2 šaukštai citrinos sulčių
    1 šaukštelis krakmolo
    1/4 l grietinės
    žiupsnelis miltinio cukraus

    Gaminimas

    Šiek tiek pieno įpilti į dubenėlį ir suplakti su kakava, krakmolu bei cukrumi. Likusį pieną užvirinti, supilti šaltą pieno plakinį ir dar šiek tiek pavirinti. Dažnai maišyti.

    Dubenėlį su paruoštu pudingu perdėti į šalto vandens vonelę ir maišant atvėsinti. Stingstantį pudingą sukrėsti į stiklinius indelius ir įdėti į šaldytuvą.

    Abrikosus nuvarvinti sietelyje, o sunką užvirinti su likeriu. Citrinų sultis sumaišyti su krakmolu ir sukrėsti į verdantį skystį. Dar kartą užvirinti.

    Abrikosus supjaustyti mažais gabalėliais, sudėti į karštą kremą ir atvėsinti šalto vandens vonelėje. Sukrėsti grietinę ir gerai išmaišyti. Prieš patiekiant desertą papuošti.

Palikti komentarą