Gamink.lt

Varškės kremas su braškių užpilu

  • Ingredientai

    4 kiaušinių tryniai
    150 g cukraus
    10 šaukštų apelsinų sulčių
    250 g liesos varškės
    2 šaukštai citrinos sulčių
    1/4 l grietinėlės
    400 g braškių
    1 šaukštas apelsinų likerio
    cukraus

    Gaminimas

    Trynius, cukrų ir 6 šaukštus apelsinų sulčių plakti karšto vandens vonelėje, kol kremas sutirštės (kremo temperatūra turi būti apie 70°C). Kremą atvėsinti šalto vandens vonelėje. Nuolat maišyti.

    Drungną kremą sumaišyti su varške, pagardinti citrinos sultimis, plakta grietinėle ir užšaldyti.

    Užpilui 300 g nuvalytų braškių susmulkinti elektriniu smulkintuvu, paskaninti 4 šaukštais apelsinų likerio ir apibarstyti cukrumi. 100 g braškių supjaustyti griežinėliais.

    Deserto lėkštutes atšaldyti šaldiklyje. Kremą šaukštu sudėti į lėkštes, užpilti braškių užpilu ir papuošti braškių griežinėliais.

Į viršųKategorija: Desertai

Lankytojų komentarai

  1. Samira 2012 July 27, 05:22

    Karolina, na kalorijų kikies tikrai daug mažesnis nei gabalėlyje torto su maskarponės sūrio ar grietinėlės pertepimu. Šis aspektas taip pat mane žavi.

Palikti komentarą

Kiti receptai