Gamink.lt

Agrastų kremas su portveinu

  • Ingredientai

    500 g pusiau prinokusių
    agrastų
    5 šaukštai cukraus
    5 šaukštai saldaus portveino
    200 ml grietinėlės
    100 g grietinės

    Gaminimas

    Agrastus nuvalyti, nuplauti, nusausinti, apibarstyti cukrumi, užpilti portveinu ir kaitinti, kol suminkštės. Kelias nesuvirusias uogas atidėti desertui papuošti.

    Agrastus nuvarvinti sietelyje, o sunką nugarinti, kol liks tik 2 šaukštai. Agrastus susmulkinti elektriniu smulkintuvu, pertrinti per sietelį, sumaišyti su sunka ir 1 valandai palikti šaltai.

    Grietinėlę su grietine išplakti iki standžių putų, sukrėsti agrastų tyrę, pagardinti cukrumi ir palikti šaltai.

    Kremą sukrėsti į deserto indelius ir papuošti agrastais.

Palikti komentarą