Gamink.lt

Aviečių kremas su braškėmis

  • Ingredientai

    3 šaukšteliai želatinos
    6 šaukštai apelsinų likerio
    200 g aviečių
    70 g cukraus
    500 g braškių
    1 šaukštas citrinos sulčių
    100 g biskvitinių sausainių
    2 šaukštai portveino
    1/8 l grietinėlės

    Gaminimas

    Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Likerį pakaitinti ant silpnos ugnies, ištirpinti išbrinkintą želatiną ir nukelti nuo viryklės.

    Avietes pertrinti per sietelį, apibarstyti 40 g cukraus ir sumaišyti su likeryje ištirpinta želatina.

    Braškes perpjauti pusiau, apibarstyti 30 g cukraus, apšlakstyti citrinos sultimis ir nuvarvinti sietelyje. Biskvitinius sausainius sudėti į stiklinius indelius, apšlakstyti vynu.

    Grietinėlę išplakti iki putų, sukrėsti aviečių kremą ir išplakti iki standumo. Plaktą grietinėlę ir braškes sluoksniais sukrėsti į stiklinius indelius ir papuošti.

Palikti komentarą