Gamink.lt

Vanilinis kremas su vaisiais

  • Ingredientai

    500 g liesos varškės
    1 1/2 šaukštelio želatinos
    3 tryniai
    150 g cukraus
    1 vanilės lazdelė
    40 ml trešnių trauktinės
    1/4 l grietinėlės
    1/4 l raudonojo vyno
    250 g aviečių
    1 gvazdikėlis
    500 g rabarbarų
    2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
    250 g braškių

    Gaminimas

    Varškę nuvarvinti. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje.

    Tryni, cukrų, 1/2 vanilės lazdelės ir trauktinę išplakti iki standžių putų. Sudėti ištirpintą želatiną, varškę ir viską atšaldyti. Sukrėsti grietinėlę, išmaišyti ir dar kartą atšaldyti.

    Vyną, 1/2 vanilės lazdelės, gvazdikėlį ir avietes virti 10 minučių, po to pertrinti per sietelį, sudėti 2 cm storio gabaliukais supjaustytus rabarbarus. Kompotą trumpai pavirinti.

    Kukurūzų krakmolą sumaišyti su 2 šaukštais vandens, supilti į kompotą ir virti, kol nuskaidrės. Nukelti nuo ugnies. Po 5 minučių sudėti pusiau perpjautas braškes. Kompotą atvėsinti.

Palikti komentarą