Gamink.lt

Obuoliai su cinamonu ir migdolų kremu

  • Ingredientai

    250 g cukraus
    cinamono
    1 citrina
    1 kg obuolių
    1/4 l pieno, 100 g migdolų
    3 šaukšteliai želatinos
    2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos
    1/4 l grietinėlės
    8 šaukšteliai serbentų drebučių

    Gaminimas

    150 g cukraus suberti į 1/2 l vandens virti 5 minutes su žiupsniu cinamono ir pusiau perpjauta citrina. Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir užpilti išvirtu sirupu.

    Sumalti migdolus, suberti j pieną, užvirintą ant silpnos ugnies. Šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną ištirpinti piene ir, retkarčiais pamaišant, atvėsinti.

    Iš kiaušinių, 100 g cukraus ir žiupsnelio druskos išsukti kremą. Išplakti grietinėlę. Kiaušinių kremą ir plaktą grietinėlę sukrėsti į stingstantį pieną, išmaišyti ir atšaldyti.

    Obuolius su serbentų drebučių įdaru patiekti su šaukštu migdolų kremo

Palikti komentarą