Gamink.lt

Baltojo šokolado kremas

  • Ingredientai

    2 šaukšteliai želatinos
    200 g baltojo šokolado
    2 šaukštai kavos likerio
    2 kiaušiniai
    1/2 l grietinėlės
    250 g aviečių
    250 g serbentų
    125 g cukraus

    Gaminimas

    Želatiną išbrinkinti šlakelyje šalto vandens. Susmulkintą šokoladą kartkartėmis maišant ištirpinti 60°C vandens vonelėje. Pakaitintame likeryje ištirpinti išbrinkintą želatiną ir sumaišyti su šokoladu.

    Kiaušinius plakti šilto vandens vonelėje (iki 70°C), po to šalto vandens vonelėje, kol atvės. Supilti šokoladą ir gerai išmaišyti.

    Į kremą sukrėsti išplaktą grietinėlę. Išmaišyti, sudėti j lėkštes ir atšaldyti pridengus.

    Sutrinti aviečių ir serbentų tyrę. Supilti į dubenėlį, pasaldinti ir atvėsinti.

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą