Gamink.lt

Šaldytas vyno ir sulčių desertas

  • Ingredientai

    100 g cukraus
    4 šaukštai apelsinų likerio
    5-6 raudonieji apelsinai
    1/4 l grietinėlės

    Gaminimas

    Cukrų kaitinti su 4 šaukštais vandens, kol ištirps. Supilti likerį ir palikti.

    Apelsinus perpjauti pusiau, išspausti sultis ir perkošti per sietelį. 1/2 l sulčių supilti į cukraus sirupą, išmaišyti, supilti į plokščią indą ir užšaldyti.

    Pirmiausiai sultys užšals prie indo kraštų. Skystį maišyti kas valandą, kol ims švytėti ledo gabalėliai.

    Grietinėlę išplakti iki standumo. Desertą tiekti stikliniuose indeliuose, papuošti plakta grietinėle.

Gairės: , ,

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą